desweerskes.reismee.nl

Taupo

Vanmorgen na het ontbijt weer op pad gegaan.

De reis gaat naar Orakei Korako oftewel 'Hidden Valley'.

We worden met een bootje naar het eiland gebracht waar we een mooie wandeltocht maken en we zien weer verschillende geysers en modderpoelen, eigenlijk beseffen we dat we deze nu wel genoeg hebben gezien en nadat we alles weer hebben gezien worden we weer terug gebracht naar het vastenland.

We drinken een kopje koffie en gaan weer verder.

We gaan op weg naar Hukafalls Jet in Taupo, dit zijn speedboten die een tocht maken langs de hukafull (waterval), de kinderen stuiteren al door de camper van de spanning.

Als we de kaartjes hebben besteld duurt het nog een uurtje voordat de volgende boot gaat dus gaan we eerst in de camper een boterhammetje eten.

Omdat het regent is het nog niet zeker of de boot wel gaat, de kinderen dus erg teleurgesteld, maar dan het verlossende antwoord, we gaan !!!!!!!!!!!!!

We krijgen regenjassen, zwemvest, en veiligheidsbril op en daar gaan we.

In 1 woord te gek, niet normaal hoe hard we over het water scheuren, we maken ook haarscherpe bochten en we draaien 360 graden rond, je kon geen foto's maken onderweg omdat je jezelf zo goed vast moest houden, maar gelukkig maken ze foto's en die hebben we dus ook gekocht voor een mooie blijvende herinnering.

De kinderen raken niet uitgesproken over dit ruige avontuur en zelf vonden we het ook geweldig,in de camper kleden we ons om want nat zijn we wel geworden van deze sensatie.

Onderweg naar de camping doen we nog de nodige boodschappen.

We komen aan bij de top 10 camping in Taupo, hier hebben ze een hot pool dus de kinderen duiken meteen het zwembad in.

Ik doe nog een wasje en Ronnie belt met Pieter over onze verdere plannen.

Vanavond gaan we uit eten in Taupo, hebben even moeten zoeken naar een restaurant maar we hebben uiteindelijk een Italiaan gevonden waar we lekker hebben gegeten.

Terug op de camping schrijven de kinderen nog in hun dagboek en ik werk dit weblog nog even bij.

Dadelijk ons bedje weer opzoeken voor de nodige bedrust.

Astrid,Bodie en Tommie

Nou dat lijkt mij ook gaaf om zo hard over het water te gaan, geweldig zeker.
hier schijnt nu het zonnetje en het is ongeveer 22 graden dus lekker om uit te houden.
xxxx van ons drieen

Joke

het is toch een hele ervaring deze reis, ook leuk voor de kinderen dat ook iets van andere culturen zien.
je verhaaltjes zijn ook erg leuk.

imke

das echt gaaaaaf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oo ik vond dat ook echt kicken! ik zie t al helemaal voor me: jullie in die jetboot lekker hard gillen hahahaha.
nog kei veel plezier!
xxxx