desweerskes.reismee.nl

Coromandel

Vandaag gaan we richting Coromandel en we hebben geluk het zonnetje schijnt weer.

We rijden naar het spoorlijntje Driving creek in Coromandel, een plaatselijke pottenbakker heeft bij Driving Creek een smal spoorlijntje van 2,5 km gebouwd, oorspronkelijk bedoeld om klei van zijn terrein te vervoeren naar zijn oven, het spoortje gaat sterk omhoog, over schraagbruggen, twee spiralen en door twee tunnels, knap gemaakt en leuk om een keer mee te rijden in het treintje.

Weer op weg stoppen we even om fish and chips te kopen we eten het op in de camper, heerlijk.

Dan rijden we door naar Hahei, we gaan naar hot water beach, kei leuk je graaft hier een kuil in het zand en het water dat je dan voelt is erg warm, soms gewoon gloeiend heet je verbrand bijna je voeten, ook het uitzicht is hier weer erg mooi.

We moeten nog wel een stukje door ijskoud water terug om bij de camper te komen, dat is minder.

Ook gaan we nog kijken bij de Cathedral Cove, dit is een gigantisch, kalkstenen gewelf dat twee witte stranden verbindt, maar omdat het al laat wordt en we op tijd bij de camping willen zijn lopen we niet heel de route tot aan de cove.

Om 18.30 uur zijn we op de camping in Waihi Beach en we eten nog wat brood in de camper.

Daarna nog douchen, is echt koud als je onder de douches vandaan komt.

De kinderen schrijven nog in hun dagboek, ik werk mijn weblog bij en dadelijk zoeken we nog de route uit voor morgen, weer een geweldige dag.

juf Marie-Jose

Hoi, alles goed ? De verhalen van jullie zijn echt leuk om te lezen ! Vooral omdat we weten dat wij nog mogen. Zijn jullie bewust niet meer naar Auckland gegaan ? Geen leuke stad ? De foto's zijn ook super. Ik blijf jullie trouw volgen. Veel plezier nog, geniet er van !

Groetjes Juf Marie-Jose

Pieter-Jan, Alice, Björn & Mart

He reizigers,

Wat leuk om al die gave verhalen van jullie te lezen!! Mooi om zoveel van een land te kunnen zien en aan de foto's te zien is de natuur ook schitterend en vermaken jullie je opperbest!
Wij zijn begin van de week terug gekomen van onze rondreis op Sardinië. Ook dit was weer een geweldige reis en het is een super mooi eiland met geweldige witte stranden en helderblauw water!
Wij wensen jullie nog heel veel plezier en geniet er lekker van. Tim & Eline, jullie krijgen de groetjes van Björn & Mart, en zij willen later natuurlijk jullie spannende verhalen graag horen!!

Groeten, Alice

jacqueline

We zien wel dat jullie al echte globetrotters zijn.Probleem met zo'n fantastische reis is alleen:waar wil je in het vervolg nog op vakantie...NZ is gewoon een paradijs op aarde.Maar ja dat weten jullie inmiddels zelf ook wel natuurlijk.Leuke dingen maken jullie elke dag mee zeg!Zo te zien bevallen de top 10 campings jullie goed,zijn jullie al in zo'n hot-tubs geweest?zo niet dan komen die nog wel.Heerlijk in de winter in zo'n hete kuip.Zullen Tim en Lieke ook wel super vinden.Erg leuk zo,mee reizen met jullie!

Astrid.Bodie en Tommie

Hoi leuk die foto in de camper dat jullie friet eten, lijkt de afgravingen een beetje op Pammukula in Turkeye.
Dan kan ik me er wel iets bij voorstellen.
Groetjes en nog veel plezier xxx van ons

oma plop opa oor.

Hello, to you all.
Wat heerlijk om jullie vanmorgen op skype te zien. En dat alles zo goed gaat. We genieten er met volle teugen van. Hebben het pas allemaal zelf meegemaakt. en weten hoe mooi het daar is. Op naar Rotorua, neuzen dicht. Gr. from us.xxxxxx